ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέος νόμος για απελευθέρωση πλειστηριασμών                                     Αύξηση τιμής εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες                      Συμπεράσματα και αποφάσεις                                                                             !!Ο νόμος αυτός δεν τροποποιείται. Ακυρώνεται στην πράξη μέχρι την κατάργησή του. Αυτό προϋποθέτει οργάνωση της αντίστασης από το στάδιο ακόμη της κλήσης από την τράπεζα για την απόδειξη της «συνεργασιμότητας» (θα γίνει άμεσα Δεκέμβρη – Γενάρη), στο στάδιο της διαπραγμάτευσης μαζί της, της εκδίκασης της αίτησης προστασίας και, κυρίως, στην περίπτωση κατάσχεσης και πλειστηριασμού.

Οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται και όσες νέες δημιουργηθούν επικεντρωνόμαστε αυτήν την περίοδο σε συστηματική δουλειά στις γειτονιές μας με:      Συγκεντρώσεις ανάλυσης του νόμου και ενημέρωσης, μοίρασμα υλικού, λειτουργία κόμβων πληροφόρησης (sites, blogs, σταθερά φυσικά σημεία, τηλεφωνικές γραμμές).Ιδιαίτερη σημασία έχει η αντιμετώπιση της κυβερνητικής προπαγάνδας (Φλαμπουράρης: «όποιος αντιπαλεύει το νόμο, υπερασπίζεται τους προνομιούχους», προβολή της συμμετοχής του κράτους στις δόσεις των «ευάλωτων» – σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη αποκάλυψη στην ουσία του ) που φτάνει στο προκλητικό σημείο να επιδιώκει να εκφραστεί και μέσω ειδικών συγκεντρώσεων για τον «ευαίσθητο νόμο» (Αργυρούπολη, Πετράλωνα). Επίσης, των συστημικών ΜΜΕ με την καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού». Στόχος τους η δημιουργία αναχωμάτων στη συγκρότηση ενιαίου – δυναμικού μετώπου αγώνα για τη μη εφαρμογή του νόμου.

·DSCN2599Δράσεις καταγραφής των άμεσα πληττόμενων που είναι εκείνοι που χρειάζεται να οργανωθούν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Για την υποστήριξη των πιο πάνω, ο Συντονισμός θα κυκλοφορήσει άμεσα η κεντρική αφίσα που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη και τετράπτυχο. Η αφίσα θα τυπωθεί κεντρικά με προσφορές από τυπογραφεία και  ανάληψη του κόστους από τις συλλογικότητες με βάση την ποσότητα της παραγγελίας τους.

Πρόταση κεντρικής κινητοποίησης αρχές Δεκέμβρη: Στην κατεύθυνση υλοποίησης απόφασης της σύσκεψης στις 5/11, προτείνεται το Σάββατο 12 Δεκέμβρη, η συμμετοχή μας σε εργατική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων για το ασφαλιστικό. Πρότασή μας είναι να γίνει η συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι. Δραστηριοποιούμαστε για καλή συμμετοχή, με πανό συλλογικοτήτων και Συντονισμού για την υπεράσπιση της στέγης και μοίρασμα υλικού.

Αύξηση τιμής εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες

Η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση του εισιτηρίου στο 1,40 από 1/1/2016. Η εφαρμογή του αντιλαϊκού μέτρου θα αυξήσει τον αριθμό όσων αδυνατούν να πληρώνουν και επόμενα θα απαιτήσει την ένταση του αυταρχισμού μέσω των ελέγχων (να θυμίζουμε ότι οδήγησαν μέχρι και στο θάνατο νεαρού επιβάτη στο Περιστέρι), των προστίμων, κλπ. Στο πλαίσιο αυτό παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα και η δίκη των σ. μας για τις δράσεις τους ενάντια στην προηγούμενη αύξηση με μήνυση της ΤΡΑΜ ΑΕ.

Οι συλλογικότητες σχεδιάζουμε δράσεις για το ζήτημα τοπικά αξιοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία. Ενημερώνουμε για τη δυνατότητα διαγραφής προστίμων σε άνεργους.

Η Λ.Σ. Γκύζη αναλαμβάνει την ανακοίνωση που θα σταλεί μέσω Συντονισμού. Το Σάββατο 12 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια (είσοδος μετρό από Σταδίου) συγκεντρωνόμαστε για το μοίρασμα της ανακοίνωσης στον σταθμό.

Την επόμενη σύσκεψη του Συντονισμού ανέλαβαν να καλέσουν η Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα

Advertisement