ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ  ΚΟΡΩΠΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ    27/5/2015

e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.gr

 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές και κρατήσεις στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου δύο αγωνιστών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Κορωπίου για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς κατοικιών την Τετάρτη 27/5/2015. Η κινητοποίηση σε αυτό το Ειρηνοδικείο είχε οργανωθεί, όπως και κάθε Τετάρτη, από τις συλλογικότητες Πλειστηριασμός Λαϊκής Στέγης στα Μεσόγεια στοπ και Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, που συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής.

Η κινητοποίηση και αυτή την Τετάρτη πέτυχε το στόχο της και οι πλειστηριασμοί αποτράπηκαν. Αυτό ενόχλησε τα κοράκια που καραδοκούσαν, αλλά και την αστυνομία που προχώρησε στις προσαγωγές. Η αγωνιστική παρέμβαση των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Κορωπίου επέβαλε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συναγωνιστές μας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και για τους πλειστηριασμούς που συνεχίζονται χωρίς σταματημό, αλλά και για τις τρομοκρατικές προσαγωγές και τη στάση της αστυνομίας.

Να πάρει τέλος η υποταγή στις απαιτήσεις δανειστών, ΔΝΤ, Ε.Ε., τραπεζών και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όσων πλουτίζουν πάνω στη φτώχια μας και αρπάζουν τα σπίτια μας.

Ζητάμε :

  • επιτέλους να προχωρήσει η νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία), που η κυβέρνηση καθυστερεί μέχρι να πάρει έγκριση της τρόικας.
  • να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων

Αγωνιζόμαστε για:

  • Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα σπίτι λαϊκού νοικοκυριού σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.
  • Γενναία επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών.
  • Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες. Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ!

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.

Advertisements