ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΥΚΑΚΙ- ΠΛΑΚΑ- Ν. ΚΟΣΜΟΣ

Στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός ψήφισε με αγανάκτηση και οργή καταδικάζοντας αυτούς που επέβαλαν την λιτότητα, την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την διάλυση της υγείας και τις παιδείας ,τους αντιλαϊκούς φόρους,  τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ  και στις μετακινήσεις , την ανεργία, και την φτώχια, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.

Ο λαός με τη ψήφο του σπάζοντας το φόβο έδειξε όχι μόνο ότι η λιτότητα δεν είναι νομοτέλεια αλλά και ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Σήμερα με τη νέα, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό, συνεχίζουμε μέσα από τα λαϊκά κινήματα με αναπτερωμένο ηθικό, εκμεταλλευόμενοι τις νέες συνθήκες και ενδυναμώνουμε τους αγώνες μας για την Υγεία, την Παιδεία, τη καταπολέμηση της ανεργίας , την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να μπει τέλος στη λιτότητα που επέβαλλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα κατώτερα και μεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Σαν Λαϊκή Συνέλευση  Κουκάκι – Πλάκας – Ν. Κόσμου δεν αναθέτουμε σε καμία κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων μας αλλά  διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από τους ασυμβίβαστους και ακηδεμόνευτους αγώνες μας για τη βελτίωση της ζωής μας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καμία φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας.
  • Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζών Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην ιδιοκατοίκηση για τα λαϊκά στρώματα.
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών».
  • Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
  • Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας, επαναφορά αφορολόγητου για τους οικονομικά ασθενέστερους, προοδευτική φορολόγηση, με ταυτόχρονη αύξηση στη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων.
  • Μείωση των έμμεσων φόρων. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
  • Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές
  • Μείωση του εισιτηρίου των ΜΜΜ και δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΥΚΑΚΙ- ΠΛΑΚΑ- Ν. ΚΟΣΜΟΣ

Τηλ. 6945853354      https://synelefsi.wordpress.com/

Advertisements