Κατέπλευσε στον Πειραιά το Πλοίο της Ειρήνης (Κυριακη 7/9/2014)

ΛΙΜΑΝΙ  ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε σήμερα ( χθες Κυριακη 7/9 )  το πρωί το Πλοίο της Ειρήνης, που πραγματοποιεί τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά.

Το πλοίο, προερχόμενο από τη Μάλτα, με 1.400 επιβάτες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές, που πραγματοποιούν διεθνή εκστρατεία για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της χώρας, πραγματοποιεί το 84ο ταξίδι του.

Ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014 από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου θα επιστρέψει στις 21 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση υποδοχής του πλοίου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δημάρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων. Στη «διακήρυξη για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά, πολέμους και βία» που διάβασε η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνια Παπαδημητρίου, γινόταν αναφορά στην εκρηκτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, στην ουκρανική κρίση, στη συνεχιζόμενη καταστροφή της Φουκουσίμα. «Μπροστά στις άκρως επικίνδυνες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, θεωρούμε πολύ σημαντικό τον αγώνα για ειρήνη και επανένωση της Κύπρου και για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» τονίστηκε.

Μετά τον Πειραιά, το Πλοίο θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα, επισκεπτόμενο λιμάνια της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουκρανίας. Από τον Πειραιά μέχρι την Κωνσταντινούπολη με το Πλοίο θα ταξιδέψει οκταμελής ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νέων, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους επιβαίνοντες, για το κυπριακό πρόβλημα και τους αγώνες για την ειρήνη στην Κύπρο.

Μετά την εκδήλωση υποδοχής ακολούθησε επίσκεψη των συμμετεχόντων στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Advertisements