Λαικη Συνελευση Κουκακιου. ( Ανω κατω το Κεντρο, απαγορευσεις συγκεντρωσεων) 1-4-2014

Λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο απαγορεύονται οι υπαίθριες  συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή (φωτογραφία αρχείου).

Οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη δεν θα εξυπηρετούν το κοινό το απόγευμα της Τρίτης με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο. Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 17.30 και ο σταθμός στην Ακρόπολη από τις 18.30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των εργασιών του Eurogroup. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και η πρόσβαση στην περιοχή περιμετρικά του Ζαππείου επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν διαπίστευση. Οι είσοδοι του Ζαππείου από την Λεωφόρο Αμαλίας και την Ηρώδου του Αττικού παραμένουν κλειστές  ενώ από την Βασιλίσσης Όλγας επιτρέπεται η διέλευση μόνο των οχημάτων που μεταφέρουν αξιωματούχους.

ην απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε για αύριο Τρίτη από τις έξι το πρωί έως τις 11 το βράδυ και την Τετάρτη έως τις τρεις το μεσημέρι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αναφέρει το δημοσίευμα από το naftemporiki.gr. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «κυβερνητικό αυταρχισμό», ενώ στο ίδιο κλίμα και η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην κυβέρνηση και καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο απαγορεύονται, από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης 01 Απριλίου και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 2 Απριλίου, οι υπαίθριες  συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

 Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού – αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

 ΣΥΡΙΖΑ

«Η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων για τη δημιουργία κόκκινων ζωνών και αποκλεισμού μέρους του κέντρου της Αθήνας, είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και «αυταρχικές πράξεις», η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί «τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης». 

 ΑΔΕΔΥ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών» και προσπάθεια «φίμωσης των εργαζομένων» και «αντισυνταγματική κατάργηση του δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης διαμαρτυρίας».

Επίσης, καλεί σε συμμετοχή όλων των δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο.

Advertisements