ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ

ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ

Η επίθεση δεν έχει τέλος..

Κάθε μέρα οι περισσότεροι από εμάς, στη γειτονιά μας αλλά και παντού, βιώνουμε τη συντριβή κάθε δικαιώματός. Βιώνουμε την άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας, βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή της απόλυσης. Από την άλλη στρατιές ανέργων αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της απόλυτης εξαθλίωσης κινδυνεύοντας να βρεθούνε κυριολεκτικά στο δρόμο. Καθημερινά νέα μέτρα εξαγγέλλονται, όπως περικοπές μισθών, περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με κόπο και αγώνες γενεών. Η ακρίβεια έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή μας.

Υπάρχουν δρόμοι αντίστασης και αλληλεγγύης

Ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της επίθεσης και αφήνει τον καθένα μας μόνο του, ανυπεράσπιστο, αποκλεισμένο. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές αλληλεγγύης και αγώνα, σε μέρες όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστίζει ακριβά. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Για το λόγο αυτό η λαϊκή συνέλευση Κουκακίου, προχωρά σε ένα πρώτο βήμα δίνοντας στους γείτονες που έχουν ανάγκη ρουχισμό. Όχι από φιλανθρωπία αλλά σαν πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Όχι για να περιμένουν οι γείτονες μας από “ψηλά” τη βοήθεια για να αλλάξει η ζωή τους, αλλά για να προωθηθεί η αυτενέργεια, η συλλογικότητα, η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες

Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο

Θέλουμε με τη συμμετοχή μας στη λαϊκή συνέλευση Κουκακίου να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό χώρο αγωνιστικής δράσης και αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε μια συλλογικότητα ανθρώπων από την περιοχή μας ώστε -άνεργοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές- να υπερασπίσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε. Θέλουμε να μιλήσουμε θαρραλέα για τα προβλήματα και τις ανάγκες μας. Να βρούμε τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Να προωθήσουμε τη μόρφωση και τον πολιτισμό.

Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 17:00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Advertisements